De geurkaarsen van Marc Inbane zijn met de hand verwerkt en zitten in een mondgeblazen glas.
De geuren die de kaarsen hebben komen uit de Franse stad Grasse, de stad van de parfums.
Ze zijn gemaakt van biologisch was, er komen geen schadelijke stoffen vrij tijdens het branden.
De kaars heeft 50 branduren.
Elke geurkaars van Marc Inbane is op een speciale manier gegoten, namelijk in 3 verschillende lagen:
Pasteque Ananas
Bovenste laag: watermeloen, fruitwater, orangesorbet
Middelste laag: kokosnoot, ananas, jasmijn, appel
Onderste laag: ceder, sandelhout, muskus
Tips:
- Laat de kaars de eerste keer zo lang mogelijk branden, zodat de bovenste laag helemaal brandt.
Blaas hem pas uit als alle randen helemaal vloeibaar zijn geworden.
- Strooi wat zout op de wax rondom de lont. Dit zorgt ervoor dat de geurkaars langer mee gaat.
Ook brandt hij dan mooi recht naar beneden, zonder dat de randen blijven hangen.
- Knip de lont van de kaars tot enkele millimeters af voor dat je hem gaat branden. Dan blijft de vlam mooi stil.